Beschrijving
Deze online cursus bevat de volgende modules:
1. Wat is wijn?
In de eerste module gaan we dieper in op wat wijn nou daadwerkelijk is. De historie, de druiven en het maken van wijn komen hier allemaal aan bod.
2. Witte wijn
In de tweede module komen we erachter hoe witte wijn wordt gemaakt. Welke soorten witte wijn er zijn en welke druivensoorten worden hiervoor gebruikt. Hoe proef je witte wijn en welk vakjargon gebruikt een vinoloog om te vertellen wat hij nou daadwerkelijk proeft.
3. Rode wijn
De derde module lijkt veel op de tweede module alleen gaat het dit keer om rode wijn en daar zijn toch behoorlijke verschillen mee als je het vergelijkt met witte wijn. We behandelen alle onderdelen uit module twee maar dan gericht op rode wijn.
4. Mousserende, zoete en versterkte wijn
Maar hoe zit het nou met mousserende, zoete en versterkte wijnen? In module vier leer je hier alles over. Wil je weten hoe Champagne of Port wordt gemaakt en welke druiven hiervoor gebruikt worden en welke soorten er zijn? Dan moet je deze module zeker niet overslaan.
5. Wijn en eten
In module vijf komen we te weten hoe je de best passende wijn bij het eten kiest. Weet jij niet exact welke wijn je bij welk gerecht serveert? Dan is dit na deze module verleden tijd en weet je exact welke wijn past bij welke maaltijd.
6. Wijn kiezen, kopen, bewaren en serveren
Wellicht de belangrijkste module uit de cursus module zes. Want hoe kies je nou een goede fles wijn uit in de supermarkt en hoe bewaar je deze dan zonder dat de wijn aan kwaliteit verliest? Ook het serveren van wijn komt aan bod welke glazen gebruik je wat zijn de standaarden. Je komt het allemaal te weten in module zes.
Deze cursus kun je geheel online vanuit thuis volgen!
Jan –
Leuk en leerzaam.